OM OS / HISTORIER

GODE HISTORIER

44 nye erhvervsassistenter fra KUU blev fejret til festlig dimission 

Den 24. juni 2019 fik 44 unge overrakt deres eksamensbevis på, at de nu er uddannet erhvervsassistenter fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg.
 
”Så er rutsjebaneturen så småt ved at være slut for denne gang. For sådan tror jeg, at mange af jer har oplevet jeres tid på Den Kombinerede Ungdomsuddannelse. Som en rutsjetur med kilder i maven og med spænding. Jeg er også sikker på, at mange af jer til tider har siddet med en klump i halsen og været spændt på, hvad der nu kom rundt i det næste sving. Det har kaldt på masser af følelser, men først og fremmest på jeres evne til at turde – og ikke mindst stole på jer selv.”
 
Sådan indledte direktør Niels Yde sin dimissionstale til de 44 nyuddannede erhvervsassistenter fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg. Han understregede samtidig, at han var klar over, at undervisere og kontaktlærere har stillet store, men ikke urealistiske krav til de nu nyudlærte erhvervsassistenter.
 
”Vi har presset jer, opstillet udfordringer for jer – kastet jer ud på dybt vand. Men vi har gjort det netop for at vise jer, at I kan matche det. At I, selv når rutsjebanen kører op, op og op, stadig kan holde ved - og også når det går nedad i et rasende tempo.”
 
Klar til uddannelse og job
En stor del af den toårige KUU-uddannelse foregår i forskellige virksomheder, hvor eleverne er i erhvervstræning inden for det erhvervstema, de har valgt ved uddannelsesstart. Her har KUU-eleverne lært, hvad det kræver at passe et job, og de er blevet afklaret i forhold til uddannelse og/eller job.
 
”I modsætning til at prøve en rutsjebane i Djurs Sommerland og andre forlystelsesparker, så er den her KUU-rutsjebanetur vaskeægte – og på den måde er de erfaringer, I har fået med jer herfra, også erfaringer, som gør jer i stand til at sætte helt nye mål for fremtiden. I starten havde I måske svært ved at se, hvor I skulle hen i livet, men nu er I meget mere afklarede,” fortsatte Niels Yde.
 
Ud af de 44 KUU-dimittender fortsætter 32 i uddannelse og 12 fortsætter direkte i eller er på vej mod job.
 
Ros og Hoptimister
Dimissionen den 24. juni 2019 var en festlig afslutning for KUU-eleverne, der i to år har haft deres hverdag på Strandpromenaden i Horsens, som er KUU´s base, i virksomheder, hvor de har været i erhvervstræning i op til 24 uger, og på erhvervsuddannelserne Learnmark Tech, Learnmark Business og Social- og sundhedsskolen i Horsens.

 

Familie, venner og medarbejdere fejrede de glade, lettede og stolte erhvervsassistenter, som til dimissionen blev hyldet med rosende ord fra kontaktlærerne og fik overrakt deres KUU-beviser. Alle fik også en grøn Hoptimist til minde om, deres tid på KUU og alt det, de har lært.

---

Fokus på faglig og personlig udvikling blev til sikkert uddannelsesvalg

 23-årige Rikke Louise Schmidt har i januar 2019 fået overrakt sit eksamensbevis fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU). Det har været to år med fokus på faglig og personlig udvikling, og kort efter dimissionen på KUU startede Rikke Louise Schmidt på Learnmark Business. Hun er dermed godt i gang med at arbejde sig frem mod sit nye mål, som er en kontoruddannelse.
 
”På KUU havde jeg erhvervstemaet Handel og kundeservice, hvor jeg sammenlagt har været i 22 ugers erhvervstræning i forskellige detailbutikker. Her lærte jeg blandt andet, hvordan jeg bedst indgår i et samarbejde på en arbejdsplads, og hvordan jeg bedst løser konflikter i stedet for at stikke hovedet i busken som en struds,” fortæller Rikke Louise Schmidt.
 
Undervisning på Learnmark Business
Ud over erhvervstræningen har Rikke Louise Schmidt tre gange om ugen også haft undervisning i fast skema på Learnmark Business. Her er hun og hendes holdkammerater blevet undervist i profilfag, dansk og afsætning.
 
”Mine bedste timer var profilfagene på Learnmark Business. Her fik vi fx undervisning i arbejdskultur, fagforeninger og A-kasser, konflikthåndtering, og hvordan man skaber det gode fællesskab på en arbejdsplads. De timer var med til at overbevise mig om, at EUD- eller EUX-Business passer godt til mig,” siger KUU-dimittenden, som også afsluttede KUU med at gå til eksamen i dansk på det gymnasiale C-niveau.
 
Fællesskabet motiverede
KUU-eleverne har base på Strandpromenaden 4c i Horsens. Her har de undervisning i blandt andet dannelsesfag og MiLife, hvor de sætter fokus på personlig og social udvikling og får viden om deres egne værdier, normer og grænser.
 
”Det har været to gode år med op- og nedture, og jeg var ikke nået hertil, hvor jeg er i dag, hvis det ikke havde været for min tid på KUU og mit netværk, som har bakket mig op. Det bedste ved hele uddannelsen har været vores fællesskab i klassen. Vi har været gode til at hjælpe hinanden, og det har været med til at vedligeholde min motivation i forløbet,” understreger Rikke Louise Schmidt.

 ---

22 nyuddannede erhvervsassistenter danser ud i erhvervslivet

Onsdag den 9. januar 2019 dimitterede 22 nyuddannede erhvervsassistenter fra Kombineret Ungdomsuddannelse i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder. Dimissionen blev afholdt i stamlokalerne i Horsens, hvor Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens, holdt dimissionstalen.
 
Linedansersangen af Per Krøis Kjærsgaard er blevet et fast element, når Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder holder dimission.

Dimissionen onsdag den 9. januar 2019 var ingen undtagelse. Sangen minder KUU-eleverne om de modige skridt, de har trådt på deres egen vej frem til, at de nu er uddannet erhvervsassistenter fra KUU.

Derfor var det også naturligt for Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens, at tage udgangspunkt i netop Linedansersangen, da han holdt dimissionstalen for de 22 nyuddannede erhvervsassistenter.
 
 
---

Horsens viser vejen mod læring

På den kombinerede ungdomsuddannelse i Horsens har man et stort fokus på sociale og personlige kompetencer. Det er ifølge lærerne årsagen til, at skolen har opnået landets næstmindste frafaldsprocent.

I Horsens har man en helt klar ide om, hvad begrebet dannelse dækker over. På den kombinerede ungdomsuddannelse (KUU) i byen, arbejder man systematisk med selvindsigt og refleksion, og dannelse drejer sig om at opkvalificere elevernes sociale og personlige kompetencer.

Leder Helle Balleby forklarer, at man for at nå disse mål, har valgt at bruge undervisningskonceptet MILIFE, der handler om udvikling af det sociale fundament, samtidig med udviklingen af elevernes faglighed. Og konceptet udmærker sig også ved at kunne dokumentere den sociale læring.
 

---

MILIFE i praksis på KUU i Horsens

På KUU (Kom­bineret Ungdomsuddannelse), på uddannelsescentret Learn­mark i Hor­sens, går elever fra Horsens, Skanderborg, Hedensted og Odder kommune i skole. Her har MILIFE siden 2015 været en fast del af elevernes uddannelsesforløb. I det første skoleår på KUU arbejder eleverne med MILIFE syv timer om ugen.
 

---

23 nye erhvervsassistenter: Helte med mod, vilje og nye erfaringer

TIL LYKKE til 23 unge, der den 21. december 2017 fik overrakt deres eksamensbevis på, at de nu er uddannet erhvervsassistenter fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg.
 
 
 
---

Dimission for 32 nye erhvervsassistenter: ”De fortjener en Oscar!”


Den 14. juni 2017 får 32 unge overrakt deres eksamensbevis på, at de nu er uddannet erhvervsassistenter fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg.
 
 
---
 

Nu skal Michael være tømrer

 
Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) banede vejen for, at Michael Laursen fra Lund i juli starter sin uddannelse som tømrer.
 
 
---
 

Tømrer ansætter KUU-elev som lærling


Da Claus Petersen, byggeleder hos Hansen & Iversen Tømrer- Snedkerforretning ApS, havde KUU-elev Michael Laursen i erhvervstræning, kontaktede han skolen for at høre, om der var flere af hans type på uddannelsen. Han ville nemlig gerne ansætte dem.
 
 
--- 
 
Lindas og Michaels historier er to ud af mange succeshistorier på de 20 KUU-tilbud, der i dag er til unge under 25 år rundt i landet. De unge, der af både faglige, personlige og sociale årsager har brug for længere tid til at nå målet om enten en ungdomsuddannelse eller et job som erhvervsassistent.
 
 
---
 
Lokalavisen Horsens 22.12.16
 
---
 
Horsens Folkeblad 12.12.16
 
---
 
 
---
 
- Endelig en skole, der forstår os!
Horsens Folkeblad 15.03.16

---
 
Lokalavisen Horsens 01.06.15
 
KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE | Strandpromenaden 4C, 8700 Horsens